Magnesium complex - хранителна добавка

Магнезият помага за:

 

 • Правилното функциониране на мускулите.
 • Запазването на здрави кости и зъби.
 • Поддържане на нормален енергиен метаболизъм.
 • Поддържане на нормални психически функции.
 • Опаковка: 60 бр. капсули

 

Купи с 25 % Отстъпка. Като се регистрираш в новия Мрежов маркетинг на Colway

 

богато съдържание на субстанцииестествена за кожата киселинност pH=5,5

Повече детайли

On sale Натурален продукт!
48 лева

!!! Не се предлага с отстъпка в Първия мрежов маркетинг на Colway

 

Magnesium complex съчетава три форми на магнезий с висока усвояемост - магнезиев лактат, магнезиев цитрат, магнезиев бисглицинат, обогатени с вит. B₆, който улеснява усвояването на този елемент, неговото транспортиране до клетките на организма и поддържането на запасите от него в клетката. Интензивният начин на живот, физическото натоварване, нередовният сън, стресът, алкохолът и употребата на големи количества кафе увеличават потребността от магнезий.

Magnesium complex допълва ежедневната диета с магнезий, който е един от най-важните микроелементи, необходими за запазване на добро здраве.

Магнезият е активатор на над 300 ензима, които участват в метаболизма на въглехидрати и мазнини, допринася за правилното снабдяване с кръв и кислород на сърцето, предотвратява смущенията в сърдечния ритъм, регулира артериалното налягане, предотвратява атеросклерозата чрез понижаване нивото на холестерола в кръвта и стабилизира работата на нервната система, в резултат на което настъпва успокоение и нашият мозък увеличава производителността си.

Магнезият е необходим и за минерализацията и развитието на костите.

 

Магнезият помага за:

 • правилното функциониране на мускулите 
 • запазването на здрави кости и зъби
 • запазване на електролитното равновесие
 • нормален белтъчен синтез
 • поддържане на нормални психически функции
 • поддържане на нормален енергиен метаболизъм

 

Активни субстанции:

Магнезиев цитрат – осигурява много високо ниво на проникване на йоните на магнезия, разтваря се във водата с 55% по-добре от магнезиевия оксид. Абсорбирането на магнезия се осъществява успоредно с абсорбирането на водата, затова колкото по-добра е разтворимостта на веществото във водата, толкова по-добро се абсорбира от нашия организъм. За да се йонизира магнезиевият цитрат в човешкия организъм количеството на стомашни киселини трябва да бъде по-малко.

Магнезиевият цитрат се препоръчва на лица, страдащи от твърде слабо отделяне на стомашен сок. Освен това магнезиевият цитрат освобождава лимонова киселина, която играе помощна роля при производството на енергия в клетките.

Магнезиевият бисглицинат (хелат) представлява комбинация от магнезий и глицин, най-простата аминокиселина. Тази комбинация влияе върху бързото абсорбиране от нашия организъм и липсата на странични ефекти - няма прочистващи свойства. Суплементацията с магнезиев бисглицинат допринася за намаляване на признаците на синдрома на хроничната умора и фибромиалгията. Страдащите от депресия имат ниско ниво на магнезий и това се изразява в апатия, анорексия, дезориентация, понижаване на познавателните функции, слаба памет, безпокойство, безсъние.

Магнезиевият бисглицинат подпомага борбата с гореизложените симптоми, защото магнезият подобрява работата на нервната система. Още едно действие на глицина е свойството му да извежда живака от нашия организъм (той може да бъде погълнат несъзнателно, напр. с риба, уловена в замърсени води), а този процес се нарича хелатиране.

Mагнезиев лактат – магнезиева сол на млечната киселина. Естествен природен минерал, подпомагащ работата на кръвоносната, нервната и храносмилателната система. Подпомага работата на мускулите и разграждането на глюкозата.

Mагнезиевият лактат подпомага изграждането на костите и зъбите; в комбинация с калций подпомага работата на сърдечния мускул. Отговаря също така за ефективната работа на клетките, защото подпомага техния ръст и делене, правилното функциониране на нервните клетки и метаболитните процеси.

Витамин B6 – повишава ефективността на този елемент, като улеснява абсорбцията на магнезия, транспортирането му до клетките на организма и поддържането на неговите запаси в клетките. Наричан е „фиксатор на магнезия”. Както магнезият, така и витамин В₆ са необходими в процеса на енизмното синтезиране на белтъци и работят заедно в много физиологични процеси.

 

Начин на използване:

Препаратът трябва да се приема с вода. Препоръчителната дневна доза е 2 капсули.

Количка  

(празна)