НАЙ ВАЖНОТО, КОЕТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕМ


Колагенът е най-важният белтък не само в човешкия организъм, а и при всички гръбначни животни. Той е 40% от всички белтъци и основна част на съединителната тъкан. Всеки знае колко важна е кръвта, но малцина знаят, че човешкият организъм буквално плува в река от колаген. Извънклетъчната течност, кожата, костите, косата, зъбите - всичко това е колаген.

 

А кой е най-големият човешки орган? Труден въпрос с много грешни отговори. Кожата! Освен че покрива цялото тяло и предпазва от външни влияния, тя има и други жизнено важни функции - отделителна, секреторна и дихателна. Тежи от 2.5 до 4.5 кг, а повърхността й може да надхвърли 2.2 квадратни метра.

 

70% от белтъка на кожата е колаген. Той не ни е даден веднъж завинаги. В организма колагенът непрекъснато се обменя - отмира и същевременно се произвежда и поддържа от хондроцитите, кератиноцитите и фибробластите - клетките, които го обслужват. С времето обаче тази обмяна се забавя, настъпва дефицит на колагена, в резултат се появяват бръчки, заболявания и остаряване.

 

 

МЕХАНИЗЪМ ЗА ПРОНИКВАНЕ НА НАТУРАЛНИЯ КОЛАГЕН

 

 Защо Натуралният Колаген е трансдермален гел? Нанесен върху кожата, рибеният колаген не прираства директно към нашите колагенови влакна, нито пък прониква към самите фибробласти. Натъквайки се на бариерата на епидермиса, рибеният колаген се разпада на аминокиселини - на същите аминокиселини, от които е изграден и човешкият колаген (хидроксилизин, глицин, пролин и хидроксипролин). Тук той обогатява извънклетъчното пространство на всичките слоеве на кожата с аминокиселини и с помощта на вит. С предизвиква засилване активността на фибробластите. Този механизъм още не е описан клинически.

 

Именно в извънклетъчното пространство „колагеновите фабрики" (каквито са фибробластите, хондроцитите и кератиноцитите) изхвърлят полипептидни вериги от аминокиселини, които там се преплитат в тройни спирали. Те правят това много по- бързо и охотно, когато извънклетъчното пространство е атакувано от дъжд от пептиди на разпадащите се при проникването през епидермиса спирали на рибения колаген. С което се предизвиква и повишена продукция на собствен колаген.

 

Извънклетъчното пространство представлява гелообразна мрежа от белтъчини и въглехидрати, изпълняваща ролята на скеле във всичките три слоя на кожата. Това пространство се състои главно от вода, колаген, еластин, гликопротеин и въглехидрати. Неговата консистенция и вид поразително приличат на Натуралния Колаген Silver, ако му отнемем две трети от водата.

 

Тъкмо там, в извънклетъчното пространство, се създава протеиновата мрежа, чиято гъстота определя плътността, еластичността и степента на сбръчкване на нашата кожа.

 

Специалистите в медицината и козметиката, които оспорват действието на Натуралния Колаген, се позовават на литературата от която са учили, а тя е написана на 100% през миналия век.

 

КАКВО ЗНАЧИ ЖИВ КОЛАГЕН?

 

Натуралният Колаген е жив продукт, защото макар и затворен в стъклени буркани, съхранява своята спирална структура, създадена от самата риба. Има хора, които не разбират феномена на полското откритие. А той се изразява в това, че когато преди две години рибата вече е била изядена, белтъкът екстрахиран от нейната кожа продължава да бъде в същата подредена конфигурация, в каквато е бил същата сутрин, когато рибарите са хвърлили мрежите...

 

Как е постигнато това? Чрез светкавично сваляне на кожата и нейното замразяване преди да се разпаднат молекулите на колагена, след това необикновено деликатна механична обработка, бавни химични реакции, многократна фина филтрация - и се получава това, което не може да постигне никоя лаборатория в света, освен тази в полския град Гданск. Колагенът без да губи своята спирална структура, преминава чист, макар крехък и беззащитен, във водния разтвор и послушно се оставя да бъде разлят в бурканчета.

 

С КАКВО НАТУРАЛНИЯ РИБЕН КОЛАГЕН Е ПО-ДОБЪР ОТ СЪЗДАВАНИЯ В РАЗНИ СВЕТОВНИ ЛАБОРАТОРИИ ГОВЕЖДИ КОЛАГЕН?

 

  • Първо, че е „жив" колаген. Натуралният колаген се разтваря във вода, има спирална структура не само в живия организъм и се премества свободно в епидермиса.
  • При апликация върху кожата прониква по-дълбоко от говеждия колаген, защото има по-малко молекулно тегло. При първия контакт с организма той не е кълбо от мъртви аминокиселини, а все така подредена тройна спирала и чак роговият слой на епидермиса го разкъсва на пептидни вериги. Тук започва друга необикновено интересна история...
  • Не алергизира, напротив неутрализира съществуващите алергии.

 

ПО КАКВО СЕ РАЗЛИЧАВА ТОЗИ НАТУРАЛЕН ПРЕПАРАТ ОТ ДРУГИТЕ КОЗМЕТИЧНИ КОЛАГЕНИ?

 

  • По формата си на трансдермален гел, който прониква в кожата.
  • Съдържа жив рибен белтък с пространствена структура най- близка до човешкия колаген. Единствен в света запазва биологичната си активност в температурните предели между 5 и 26 градуса, и не я губи преди да се усвои в извънклетъчното пространство.
  • Първият в света препарат, който въздейства върху причините за стареенето, а не само върху резултатите на остаряването на кожата, и нещо повече - върху стареенето на организма.
  • Усвояването на колагена не изисква други методи или техники, даващи странични ефекти и усложнения (напр. инжектиране на бръчките с говежди колаген).
  • Запълвайки дефицита на колаген в кожата стимулира работата на фибробластите (клетките, които произвеждат колаген).
  • Няма мирис, не алергизира, унищожава бактериите, успокоява болката и сърбежа.


ОБЩИ ПРИНЦИПИ НА ПРИЛОЖЕНИЕ


- Да се подготви кожата за поставяне на колаген, използвайки пилинг с подходящи за типа кожа ексфолиращи препарати

- За миене на кожата да се използва вода и сапун (или колагеновия гел за измиване на лице на Colway)

- Колагенът да се прилага винаги върху чиста и мокра кожа!

- Да се използва редовно два пъти на ден (сутрин и вечер)

 

Съхранение:

Въпреки температурния толеранс от 5 до 26 градуса най-добре е шишенцето с колаген да се съхранява в оригиналната опаковка (картонена кутия със стиропор като изолатор), през лятото в хладилник, а през останалото време на хладно място. Спазването на тези условия предпазва колагена от втечняване.

 

ИМА ЛИ ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ НАТУРАЛНИЯ КОЛАГЕН?

Противопоказания практически няма, но все пак трябва да се знаят следните случаи:

- Нискобелтьчна диета при тежки бъбречни заболявания и болни на диализа

- Алергия към рибения белтък (при по-малко от 1 човек на хиляда от популацията)

- От 4 до 8 месец на бремеността (по юридически причини)

- Преди изтичане на 6 седмици от химио и лъчетералия

 

Натуралният колаген не е лекарство, но не е само козметичен препарат. Във връзка с факта, че не само разкрасява, но има и въздействие върху функционирането и структурата на тъканите (ха-рактерно за лекарствата) той справедливо е включен в групата на „козмецевтиците" (cosmeceutical). Този термин е препоръчан от американския професор по дерматология Алберт Клигман за под-чертаване на факта, че тези препарати съчетават действието на козметиката и лекарствата.


НачалнаНачална

Количка  

(празна)