АРГУМЕНТИ ЗА АТРАКТИВНОСТТА НА КОЗМЕТИЧНАТА ЛИНИЯ COLWAY

 

1. За обективната стойност на козметиката е решаващ съставът

В днешното време на агресивна и не винаги почтена реклама опитната клиентка преди да си даде трябва да се запознае със състава на продукта. Мнозина сигурно се питат, защо съществуват кремове за 5 и за 500 лева? И по какво се различават? От цената на крема трябва да очакваме:


до 10 лв. - глицерин, ланолин, евтини синтетични масла и аромати

до 25 лв. - хубава опаковка, витамини, растителни масла, UV-филтри

до 75 лв. - витамини, затворени в трансдермални транспортьори (напр. ретиноиди), третиноин, алдехид, палмитиниан, производни на вит. А), аскорбинова киселина, токоферол (вит. Е), в тези кремове се появяват плодови киселини, растителни протеини, хиалуронова киселина, екстракти от билки, гъби и зародиши, а сьщо полимери и церамиди.

над 75 лв. - голямо значение тук вече има цената на рекламната кампания и дългогодишната промоция на марката. Основно те решават дали един крем ще струва 75 или 250 лева. От обективните показатели трябва да се очаква: естетична опаковка, витамини, затворени в липозоми или в други ефикасни транспортьори фитохормони, церамиди, липонова киселина, масла от зърна, екстракти от животински клетки, добри антиоксиданти, коензими, растителни екстракти, ретинол, говежди колаген,

над 250 лв. - за кремовете от този ценови рафт съществуват специални складове с компоненти от най-високо качество и такива складове в света има само няколко. Растителните субстанции за тях се добиват от кълнове и корени в периода на цъфтеж или отваряне на пъпките. Отглеждат се в строго селекционирани плантации. Складовете на едро на компонентите за ексклузивна козметика предлагат и субстанции като хексапептиди, стимулатори на фибробластите, фитоестрогени, матрикини и екстракт от хайвер.


Извод: Истината е брутална - кремове, ликвидиращи бръчките, просто не съществуват. Качеството на крема, способен да спре задълбочаването на старите бръчки и появата на нови, или забавящ стареенето на кожата, зависи от състава. Козметологията е единодушна, че списъкът на тези съставки не е дълъг. Съвсем сигурно е, че не се увеличава с повече от една позиция на няколко години.

 

2.INC! (International Nomenclature of Cosmetic Ingredients - Международно наименование на козметичните съставки) Компонентите в този задължителен за всички съвременни държави регистър са каталогизирани на латински (по-често) и английски (по-рядко). Ориентацията в тези названия не е толкова трудна, както изглежда отначало. INCI може да предпази теб и твоите приятелки от харченето на излишни пари за кремове с ниска стойност. Познаването на основната номенклатура на INCI много помага в презентацията на козметични препарати е няколко компонента по сравнителния метод. Примери:

Съставки в много кремове без оглед качеството на продукта

Стандартни съставки

Извънстандартни

съставки

Aqua

Propylene Glycol

Retinol

Glycerin

Myristate isopropyl

Aloe vera

Stearic Acid

Sorbitol

Algae extract

Lanolirte

Triglycryde

Tocopherol aceiate

Cetearyl Alcohol

Calcium Gluconate

Glycine soya

Lauryl Alcohol

Calcium Gluconate

Centenella asiatica

Salicylic Acid

Isostearyle

Morinda citrifolia

Azulene

Panthenol

Borago officinalis

Pert'iim

Allantoine

Lipoic acid

 

Chamomilla recutita

Ubiquinone

 

Triclosan

Sfingolipids

 

Linoleic asid

Collagen

 

Retinaldehyd

Elastin

 

Retinyl palmitate

Cytokynine

 

Ascorbyl palmitate

Genisteine

 

 

Placenta

 

 

Bosweliae acid

 

3. Исторически елемент

През 1990-2000 г. бе трудно да си представим добър крем против бръчки, в чийто INCI да липсваше думата collagen. Разбира се, това бе говежди колаген, който в крайна сметка разочарова козметолозите и биохимиците. През 2006 г. от световните марки останаха само три, които допълват своите кремове с колаген.

 • La Roche Posay
 • Helena Rubinstein
 • Revlon Collagena


Защо се получи така?

1. Говеждият колаген се оказа биологично неактивен, поради което не можеше да прониква през бариерата на епидермиса.

2. Изследванията доказаха алергизиращ ефект у най-малко 4% от потребителите.

3. На базата на собствени анализи застрахователните дружества отказваха застраховки, поради опасност от пренасяне чрез кремовете на болестта „луда крава".

Затова пък сега комбинираните с рибен (полски) колаген кремове Coliagena, La Roche Posay и Helena Rubinstein на цени между 100 долара и 100 евро за унция (28 грама) се радват на голям успех. Те са локомотиви на своите козметични серии.

 

4. Как се прави крем от високо качество?

Те се делят на водна и маслена фаза. Дневният крем е емулсия от типа МАСЛО/ВОДА, която бързо се абсорбира през епидермиса и не оставя мазен слой върху кожата. Дневният крем (хидратиращ) съдържа в маслената фаза мазнини и растителни масла, напр. пореч (лекарствена краставичка), ориз или естри на висши мастни киселини - mirystynian izopropyl. От своя страна водната фаза съдържа хидрофилни навлажняващи субстанции като глицерин, гликол, пантенол, хиалуронова киселина, хидролизат на колагена и др. Маслената и водната фази трябва да се свържат в еднородна емулсия, за което са нужни съставки, които изпълняват ролята на емулгатори. Това са повърхностно действащи субстанции. След това се прибавят витамини, биотин, растителни екстракти като алое, готу-кола, ненаситени мастни киселини, флавоноиди и антиоксиданта. Нощният крем е емулсия от типа ВОДА/МАСЛО. За да възпре изпаряването на водата от кожата, маслената фаза на нощния крем може да съдържа освен органични масла, така и минерални. Прибавят се витамини, разтварящи се в мазнини (А и Е), фитохормони и др. Водната фаза е подобна на тази в дневния крем. Всички компоненти в извънстандартните кремове произхождат от специализираните складове в САЩ, франция и Япония. Цената на някои съставки като напр. матрикините е на цената на златото.

 

5. Действие

 Козметичната серия Colway е извънстандартен продукт, дори да се абстрахираме от биотехнологичното му „приспособяване" към колагена. Тя изпълнява следните изисквания:

 • отлично навлажнява епидермиса е изглажда неравностите на кожата
 • подобрява еластичността на кожата 
 • изсветлява пигментацията
 • предпазва кожата от околната среда
 • ограничава лъщенето на кожата
 • предпазва кожата от загуба на вода е спира възникването на комедони (черни точки)
 • изглажда и подхранва е стимулира метаболитните процеси в кожата
 • редуцира чувството на напрежение в кожата
 • успокоява дразненията

Затова в синергично (задружно) действие с Натуралния Колаген видимо намалява дълбочината на съществуващите бръчки, ликвидира дребните и стопира с години стареенето на кожата.

 

7.Икономически аргументи

а). Повечето потребители на Натуралния Колаген и така си купуват дневни и нощни кремове, пилинг и то­ник. Защо не от теб? Защо да купуват продуктите на конкуренцията, при това с по-лошо качество?

б). Дълго няма да се появи на нашия пазар такова бракосъчетание между качество и цена. Ако COLWAY трябваше да купува компонентите с пари, то тяхната цена на дребно щеше да бъде почти три пъти по-висока (особено при кремовете). Това е тяхната обективна стойност. За щастие се получи иначе. COLWAY получава най-скъпите компоненти в днешната козметология (матрикини, фитоестрогени и др.) чрез бартерна размяна за лиофилизат (суха маса) на рибения колаген.

в). Тези продукти ни подсказват да потърсим отново клиентелата, затворена временно за нас в резултат на много икономичната голяма бутилка Натурален Колаген.

 

8. Естетически аргумент

Никой, който е видял козметичните продукти на COLWAY, няма да отрече великолепния им вид и качество. Естетиката на опаковките и дизайна са на равнището на тяхното изключително качество. Комплектът COLWAY се вмества и в категорията на представителните подаръци - за рожден ден, юбилей, сватба... Ако го купите и с дистрибуторската отстъпка, той дори е икономичен подарък.


НачалнаНачална

Количка  

(празна)