Хранителна добавка COLVITAКолаген Colvita

Колаген + Алги + Витамин Е

 

Хранителна добавка и нутрикозметик в капсули. Уникален в световен мащаб комплекс от лиофилизиран чист колаген, извличан от рибени кожи, екстракт от морски алги и витамин Е (алфа-токоферол). COLVITA е производна на голямото откритие на полската биотехнология, каквото е извличането под формата на воден разтвор със запазване на естестве­ната за живите организми тройна структура на белтъка - чист, натурален колаген от рибени кожи.

 

Натуралният Колаген - козметичен препарат, разработен в лабораторията на Inventia Polish Technologies, стана търговска сензация. Това доказват прода­дените от фирмата COLWAY за сравнително кратко време повече от милион опаковки без никаква пазарна промоция и практически без продажби в търговските обекти, които се затрудняват от най-голямата опасност за колагена - летните температури.

С подобен потребителски ентусиазъм бяха посрещнати и извънстандартните продукти от козметична­та серия COLWAY, създадени на базата на Натуралния Колаген.

 

COLVITA е напълно нов подход към проблемите на тъканите, изградени от колаген. Потребителите мо­гат да се убедят върху „собствената си кожа" какво може да се получи от подхранването й отвътре. COLVI­TA короняса биотехнологичните разработки върху група продукти, създадени от рибен колаген, които задържат нашите добри години... Две таблетки на ден са доста­тъчни, за да стане кожата по-гладка и по-нежна. Да излъчва блясък, да бъде отлично навлажнена, а обгрижвана отвън с колагеновия гел и неговите производ­ни - да стане значително по-млада.

Веригите на човешкия колаген са изградени от 20 аминокиселини. В процеса на метаболизъм организмът произвежда само част от тях. Останалите трябва да бъдат доставени чрез храната. Подхранването на орга­низма с препарата COLVITA е непрекъснато възстано­вяване на склада от аминокиселини, който снабдява клетките, произвеждащи и обслужващи колагена.

 

COLVITA е произведена главно от лиофилизиран рибен колаген, Лиофилизацията представлява замразя­ване на чист колаген до - 40°С във вакуум и отстраня­ване чрез сублимация на водата от него. Лиофилизатът (над 98% белтък) набъбва няколко десетки пъти в хра­носмилателната система благодарение на новото му оводняване, което е полезно за хората, които се ста­раят да отслабнат (белтъчната диета благоприятства изгарянето на мазнините). Това правят и аминокисели­ните, от които е образуван колагенът, които са високо усвояеми от организма.

 

Съставки и тяхната характеристика:

 

Колагенът е най-важният белтък в човешкия организъм и основен елемент на съединителната тъкан. Отговаря директно за състоянието на кожата, очната ябълка, костите, косата и ноктите. Произвеждан и обс­лужван е от градивните клетки, каквито са кератиноцитите, фибробластите и хондроцитите. Според най-новите научни изследвания състоянието на колагена определя биологичната възраст на човека, което най-лесно може да се установи чрез промените в състоянието на кожата. Колагенът, който е основната съставка на COLVITA, е лиофилизат на уникалния в световен мащаб колаген от рибени кожи със структура, идентична с човешката. Всички хранителни добавки на световния пазар, рекламиращи в своя състав наличието на колаген, съдържат в действителност или желатин, или хидролизат от съединителна тъкан на говеда, чиято биоусвояемост в сравнение с рибения колаген е абсолютно несравнима. Колагенът в COLVITA допълва диетата с пептиди, незаменими аминокиселини и хидроксиамино - киселини. Преди всичко с хидроксилизин и хидрокспролин, които много рядко попадат в организма при ежедневното хранене и не се доставят от никаква друга хранителна добавка. Белтъчините, които са главната съставка на COLVITA са продукти от разпадането на 3- спиралния рибен колаген. Отличават се със способ­ността си ефикасно да стимулират хондроцитите и фибробластите за производството на собствен колаген условие за продължаване младостта на тъканите.

 

АЛГИ (Fucus Vesiculosus) - екстракт от морски алги. Не е избран случайно като съставка на C0LVITA Проявява синергично действие с рибения колаген ALGI са богати на калций, мед, желязо, манган, магнезий калий, фосфор, хром, йод и витамини от групите B и С, което представлява най-универсалният от всички растителни екстракти. Но най-ценно е съдържанието на селен и цинк, които са необикновено важни в състава за синтеза на колаген.

Минералният състав на алгите наподобява този на човешките течности в организма. Ускорява метабо­лизма, действа против запек, снижава равнището на холестерол, увеличава имунитета, укрепва косата и ноктите, доставя на кожата процианиди, подобрявайки нейното кръвообръщение и препятствайки действието на свободните радикали.

Екстрактът от алги, наричан в Япония „хлябът на морето", е признат от клиничните изследвания в последните години за най-ефикасният растителен екстракт в козметиката на кожата. Освен това алгите съдържат полизахариди, благоприятстващи кръвообращението.

 

Витамин EВитамин Е - присъства в много хранителни добавки. Действието на синтетичния витамин Е в сравнение с този от натуралните храни обаче е доста слабо. В COLVITA е приложен DL алфатокоферол - най-новата биотехнологично и единствена формула на витамин  Е проявяваща 100% биологична активност. Изборът на витамин Е в състава на COLVITA бе определен от неговите фармакологични качества (преди всичко антиоксидантните) и клинично доказаното влияние върху усвояване­то на белтъчините. Витамин Е определя условията за синтезиране на колаген в организма. Вторият неотме­ним фактор за синтеза на колагена е витамин С. Пре­паратът COLVITA го съдържа при това в най-ценната (левоспирална) форма в алгите, но в количество по-малко от дневната доза. За потребителят ще бъде от полза, ако си набави по друг път още витамин С.

Препоръчваме ви ползването на "Витамини C-olway" в комбинация с COLVITA капсулите.

 

Профилактично действие на препарата:Колвита

 • Поддържа кожата отвътре като я прави глад­ка, еластична и копринена
 • Хидратира най-дълбоките слоеве на кожата
 • Прилаган редовно, забавя процесите на старее­не на тъканите
 • Видимо подобрява кондицията на кожата, коса­та и ноктите
 • Регенерира структурата на съединителната тъкан, хрущялната, костната, колагеновите структури на очната ябълка и косата
 • Препоръчван за активни хора, изгарящи белтъ­чини при физическа работа, при тренировка за изграждане на мускулна маса
 • Препоръчван при рехабилитация след механични травми на двигателните органи и ставите


След 2 месеца редовна употреба се наблюдават първите симптоми от действието на COLVITA, изразява­щи се в укрепване на косата и тъканите, поддържащи кожата, което води до повишената и еластичност, ов­лажняване и блясък.

След 4-6 месеца трябва да очаквате резултати, които е невъзможно да бъдат описани тук, тъй като могат да бъдат приети за реклама на капсулите COLVI­TA като лекарство.

 

По мнението на досегашните потребители спе­циалистите COLVITA:

 • Спира набръчкването на кожата
 • Поддържа отвътре същинската кожа чрез за­държане на водата в най-дълбоките й слоеве
 • Ликвидира значителна част от проблемите на сухата кожа
 • Подобрява състоянието на косата, ноктите и костния матрикс
 • Въздейства върху много органични промени и показва много ревитализиращи свойства
 • Подпомага отслабването


Начин на употреба

2 капсули на ден след или по време на хранене с оглед на витамин Е, който се разтваря само в маз­нините. При болестни състояния приемът може да се увеличи на 3, 4 и повече капсули. Да се ползва като хранителна добавка към разнообразна диета.


Противопоказания

 При употреба на 2 капсули дневно няма никакви противопоказания, С оглед наличието на йод в алги­те не се препоръчват по-големи дози на хората с увеличена функция на щитовидната жлеза. Обратно за хората с намалена функция на щитовидната жлеза и подложени на облъчване се препоръчват 4-6 и дори повече капсули на ден.


Хранителната добавка COLVITA

Не заменя балан­сираното разнообразно хранене. За хората, които при­емат хранителни добавки, тя не може да бъде единст­веният заместител на всичко останало. При биотехнологичното проектиране на COLVITA съзнателно е избег­нато създаването на „панацея" и добавянето на много други активни субстанции, също такива, които благоп­риятстват синтеза на колагена като напримерно витамин С. Вниманието бе съсредоточено върху това COLVITA да бъде уникална капсула със силно концентиран и био­логично активен колаген с необходимите активни субс­танции, които подпомагат неговия синтез.

Биологично активният рибен колаген - най-добрият биовектор за стимулация на активността на хондро­цитите и фибробластите - не присъства често в нашата диета, а когато попада е лишен от много качества вследствие термичната обработка, на която е подложен. Приеман чрез капсулите COLVITA стимулира клетъчната обмяна и чувствително ускорява ексфолиацията и реге­нерацията на колагеновите влакна. Осигурява също така оптимално подхранване на кожата, костите, косата и ноктите. COLVITA е резултат от изключителното свързва­не на ревитализиращи съставки, спомагащи да се подх­ранва отвътре най-важната тъкан на човешкия органи­зъм - съединителната.

 

В света не съществува по-съвременна биотехнологичнa таблетка против стареенето на кожата и дефицита на колаген в тъканите.

Колаген Colvita - най-добрата таблетка с натурален колаген


НачалнаНачална

Количка  

(празна)